Športové a kultúrne združenia v Ostrihome a okolí

Obrázok používateľa Willant

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Komárom-Esztergom megyei Csoport - Csoportunk legfontosabb céljai:
Növeljük a természet, ezen belül különösen a madárvilág védelmének társadalmi támogatottságát, s ezáltal hozzájáruljunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon.
Komárom-Esztergom megye természeti területein az ökológiai stabilitás fenntartását szolgáló szellemi, és kiemelkedő gyakorlati tevékenység ösztönzése.
A biodiverzitás, és a megye természeti képe szempontjából fontos és veszélyeztetett területek fenntartása.
A megye természeti értékeinek tudományos alapon történő feltárása, kutatása.
Veszélyeztetett állat- és növényfajok, társulások gyakorlati védelme.
Természetközpontú szemlélet kialakulásának elősegítését, különös tekintettel az ifjúság körében.
A védett és védelem alatt nem álló természeti értékek oltalmát elősegítő gazdálkodási módok, kezelési tervek kidolgozása, illetve azokban szakmai részvétel.

Esztergomi aranysólyom lovagrend

A Lovagrendet 2001. nyarán alapítottuk, azzal a hittel és meggyőződéssel, hogy egy olyan jelentős történelmi múlttal rendelkező királyváros, mint Esztergom méltán "érdemli meg", hogy benne tevékenykedjen egy kis csapat, melynek tagjai becsülik a magyar múltat, büszkén vallják, hogy a dicső múlt tisztelete nélkül jövője sem lehet egy nemzetnek. Őszintén és erős hittel valljuk, hogy a jelenlegi, kiüresedett és kizárólag anyagi érdekek mentén körvonalazódó globális értékrend ellenpólusaként kötelességünk megőrizni és továbbadni gyermekeinknek és az utókornak a magyar hagyományokat, olyan értékeket, amelyekből kialakult, és amelyekből a mai napig, semmi mással össze nem hasonlíthatóan, és össze nem téveszthetően táplálkozik, él a magyar kultúra.

Esztergomi Kempo Karate Sportegyesület

A Kurayfat Kempo egy ősi alapokon nyugvó a mai kor elvárásainak megfelelő harcművészeti stílus.
Eredete, mint minden más ősi harcművészeti stílusnak, Indiába majd később Kínába vezethető vissza. A Shaolin kolostor lerombolása után a megmenekült szerzetesek egy csoportja Japánba azon belül Okinawa szigetére menekült. Az itt oktatott önvédelmi rendszer párosult a japán emberek mentalitásával, mozgáskultúrájával és kialakult három nagyobb irányzat, a déli befolyású Naha-te, az északi befolyású Shuri-te, és a sziget közepén a Tomari-te. A Naha-te irányzatra a körkörös mozgások, mély stabil állások, alacsony rúgások, hosszú blokkok és kis küzdőtávolság volt a jellemző, még a Shuri-te irányzatra a magas állások, rúgások, rövid blokkok és a nagy küzdőtávolság volt a jellemző, a Tomari-te irányzatot a köztes megoldások jellemezték.

Ági Pilates

"Az embernek veleszületett joga a fizikai tökéletesség". Az EMBER pedig férfi is és nő is, tehát a Pilates módszer abszolút való - sőt, a férfiak genetikailag kötöttebb izomzata miatt én legszívesebben minden fiúnak megtanítanám - és nagy hatásfokkal alkalmazható férfiak esetében is (erről az én párom is tudna 1-2 dolgot mesélni, hisz őt sem hagyhattam ki belőle :-))! Tehát, fiúk, Pilates-re fel!!!

AeroClub Esztergom Esztergomi sportrepülőklub

Esztergomban csörléses rendszerű vitorlázórepülő kiképzés zajlik, Góbé típusú kiképzőgépekkel. Az elméleti oktatás ősz végén indul, az órák a tél folyamán általában vasárnap délelőttönként vannak a reptéren, majd a kurzus tavasz elején egy elméleti vizsgateszttel zárul ami a gyakorlati repülésnek előkövetelménye. A kezdő elméleti tanfolyam főbb témái közt elsajátíthatod a vitorlázórepülés alapfokú fizikai hátterét, némi áramlástant, a gyakorlati repülés elméletét, műszertant, megismered a vitorlázógépek általános szerkezeti felépítését, és szert teszel minden alapvető tudásra amire mint kezdőnek a biztonságos repüléshez szükséged lesz. Sikeres vizsgateszt után amint kijön a jó idő, már ülhetsz is be az oktatóddal a Góbéba és indulhatnak a felszállások!

Salsa tanfolyam Esztergom

Tánciskolánk 2006 óta nyújt lehetőséget az esztergomi érdeklődőknek a kubai eredetű, látványos, ugyanakkor könnyen elsajátítható tánc, a Salsa (Rueda de Casino) megismerésére és megtanulására. Tanítványaink a heti rendszerességű oktatás mellett forró hangulatú Salsa bulikban is kikapcsolódhatnak, kialakítva ezzel egy lelkes, életvidám közösséget.

Gyere el és nézd meg óráinkat minden csütörtökön, az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában, a Bajcsy Zs. út 46.-ban, válj részesévé a Salsa-érzésnek!

Esztergomi Környezetkultúra Egyesület

Az egyesület Esztergom és könyékén végzi tevékenységét.. Célja a környezeti tudatformálás, környezeti nevelés. A terület környezeti problémáiról információ k szerzése és azok nyilvánosságrahozata.

Tevékenységek, szolgáltatások : Lakossági Környezeti Tanácsadó Iroda fenntartása, környezeti információk gyűjtése és nyilvánosságra hozatala, környezeti nevelés témakörében segítségnyújtás pedagógusoknak környezeti témájú iskolai munkák, szakdolgozatokban segítségnyújtás és napkollektor építő tanfolyam

Združenie kultúry životného prostredia v Ostrihome

Naše združenie bolo založené v roku 1994, je významne verejnoprospešnou organizáciou. Zakladatel'mi združenia boli študenti, učitelia, lekári a technicky založení l'udia, ktorých zblížil spoznanie problémov týkajúcich sa životného prostredia a spoločné hl'adanie riešení.

Na základe toho, našim hlavným ciel'om je:

* environmentálna výchova a sformovanie názorov
* sprevádzkovanie environmentálnej poradenskej kancelárie
* propagáciu obnovitel'ných zdrojov energie

Ďalej pokladáme za našu dôležitú úlohu zaoberat' sa s problematikou odpadov, ďalej propagáciu zdravej životosprávy, civilnú kontrolu podnikov a posilnenie civilnej spolupráce.

Hoci naše sídlo je v Ostrihome, niektoré naše programy presahujú hranice župy, ba aj hranice štátu. Ako členovia Siete environmentálnych poradenských kancelárií, od roku 1997 sprevádzkujeme našu environmentálnu poradenskú kanceláriu pre verejnost' v župe Komárom-Esztergom.

Spolupracujeme s miestnymi a celoštátnymi mimovládnymi organizáciami, inštitúciami, samosprávami, školami a miestnymi orgánmy štátnej služby.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület

olyan önkéntesen létrehozott szervezet, amely a jelen alapszabályban meghatározott célra alakul, nyilvántartott tagsággal rendelkezik, és céljainak elérésére szervezi tagjai tevékenységét. Rövidített neve: BEBTE
Alapításának éve: 1992 (a Benedek Endre Barlangjáró Csoport – 1989 – jogutóda)
Működési területe: Komárom-Esztergom megye
Dorog és környékének lakossága számára szabadidős programok: barlangjárás, sziklamászás, természetjárás, természetismereti táborozás, aktív környezet- és természetvédelem, valamint ez irányú ismereterjesztés.

Ostrihomský potápačský klub SPARTACUS

Bol založený v roku 2003, v tomto istom roku bola založená aj potápačská základňa pri jazere Palatinus. Toto jazero vďaka svojej rôznorodosti podmorského sveta a relatívne čistej vode poskytuje ideálne podmienky na potápanie. Potápači klubu dokonca založili unikátne podvodné múzeum historického potápačského príslušenstva.
Informácie o klube: +36 (30) 348-55-49 alebo +36(30) 337-00-80
Web: http://www.divebase.hu/
Mail: info@divebase.hu

Aikido Shinbukan Dojo - Esztergom

Az Aikido Shinbukan Dojo Esztergom, Dorog, Nyergesújfalu, (szeptembertől) Epöl helyszíneken szakképzett oktatókkal biztosítja a lehetőséget a gyakorlásra a harcművészet iránt érdeklődők számára. Gyerekcsoportokban 4 éves kortól, felnőtt csoportokban 13 éves kortól jelentkezhetnek az érdeklődők. A gyakorlások mindkét nem számára nyitottak. A napi szintű gyakorlásokat az év folyamán rengeteg program színesíti, táborok, egyéb rendezvények formájában, amely a továbbtanulás lehetőségét biztosítja az érdeklődők számára. Az edzések bármelyik helyszínen szabadon megtekinthetők, előzetes egyeztetés nélkül a gyakorlások időpontjában. További információért keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Üdvözöljük az esztergomi Aikido Tada Ima Dojo Egyesületben!

Dojonk évtizedes gyakorlás után 2006-ban alakult meg Havasi Tamás 2. dan Aikikai vezetésével.
A Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületének (MKDE) hivatalos tagjaként gyakorlásunkat az AIKIDO KOBAYASHI DOJO útmutatásai alapján folytatjuk. Technikai vezető: Szabó Balázs 5. dan Aikikai.
Az Egyesület célja az Aikido japán harcművészet széles körű megismertetése és a gyakorlás feltételeinek megteremtése. Az edzések bármikor szabadon megtekinthetők, előzetes egyeztetés nélkül. Amennyiben elnyerte tetszését, örömmel várjuk a tatamin is. Honlapunkhoz kellemes böngészést kívánunk!
Reméljük sok hasznos és érdekes dolgot talál oldalainkon....

Búvárcentrum

Az UEF (Underwater Explorers' Federation) szervezetet angol hangzású neve ellenére Magyarországon alapították. Nevéhez méltóan ez a szervezet is az amerikaiakhoz hasonlóan egymásra épülő tanfolyami rendszert vezetett be, az alapfokú minősítés neve az Open Water Diver, ami 14 éves kortól szerezhető, 12-14 éves kor között pedig Junior Open Water Diver tanfolyamot végezhetnek a gyermekek. A további fokozatok pedig a többi rendszerhez hasonlóan épülnek egymásra....

Új-Hullám Úszó- és Vízilabda Iskola Oktató és Tehetségkutató Kht.


Az Új-Hullám Úszó- és Vízilabda Iskola Oktató és Tehetségkutató Kht., a nyolclépcsős úszásoktatási programjára épülő kétszintes vízilabdaképzést valósít meg. Az előkészítő oktatás során a gyermekek mozgáskoordinációs és térbeli tájékozódó képességeinek fejlesztése, kondicionális állapotuk erősítése, és a sportág alapjainak megismertetése zajlik. A második lépcsőben az előzőek folyamatos fejlesztése mellett, - az életkori sajátosságok figyelembevételével - a játékos, labdás gyakorlatok számának növelése és a sportág egyre mélyebb szinten való elsajátítása történik....

Komárom-Esztergom megyei Kick-box Szövetség

A Szövetség hivatalosan 1992-ben alakult, de mûködését 1980-ban kezdte. Célja a sportág minél szélesebb körû elterjesztése, színvonalának fejlesztése, tagjainak érdekképviselete és érdekvédelme. Megalakulását a sportág elterjedése tette szükségessé....

Táncköktél Tánciskola

Tánciskolánk 2006 októberében alakult Biatorbágyon 13 fős taglétszámmal, jelenleg Komárom-Esztergom és Pest megye több településén, valamint Szlovákiában is vannakTánckoktél Tánciskola tánctanárok tánctanfolyamaink kb. 200 fős összlétszámmal, ami folyamatosan növekszik. Komárom-Esztergom megyében Tatán, Tatabányán, Komáromban, Nyergesújfalun, Dorogon, Oroszlányban, Tarjánban, Bokodon, Kisbéren, míg Pest megyében Biatorbágyon, Budaörsön, Pátyon, Érden és Szlovákiában Komárnoban tartunk társastánc és salsa tanfolyamokat, valamint Budaörsön Hip-Hop tánctanfolyamokat is.
Elsősorban standard és latin társastáncok, salsa és Hip-Hop táncok oktatásával foglalkozunk, több szinten és korcsoportban, de folyamatosan fejlesztjük tánciskolánkat és az igényeknek megfelelően, bővítjük a nálunk tanulható táncok sorát (hastánc, színpadi tánc, egyéb divattáncok, stb.).
Célunk, hogy minden tanítványunkat hozzásegítsük az általa kitűzött cél megvalósításához. (hobbitól akár a versenyzői szintig)....

Parkour

Sziasztok. Megalakult az F.R.T.O.E. a Free Run Team Of Esztergom. A csapatunk egyenlőre, három tagból tevődik össze: –Trane- Son és végül de nem utolsó sorban O_xI. Úgy illik hogyha beszélek arról az időkről is amikor még nem kezdünk el a parkourt-t. Itthon egyszer a kezembe került egy videó amin mint később kiderült Dawid Belle látható. Nagyon megtetszett nekem és ki is mentem kicsit ugrálni. A barátom Robi (-Trane-) itt lakik nem sokkal mellettünk és megnézte hogy mit csinálok. Mondanom sem kell kinevetett, hogy „mit csinálsz te majom” megmutattam neki a videót és ő is „bevadult”....

Wing Tsun Kung-Fu

A Wing Tsun is, mint a legtöbb kung fu stílus, Kínából származik. Története az elbeszélések szerint körülbelül 300 évvel ez elõtt uralkodó Qing dinasztia idején, a Honan tartományban található shaolin Siu Lam kolostorban kezdõdött. Ez a híres templom abban az idõben nem csak a shaolin szerzetesek féltett szentélye, de egyben a mandzsu kormányzat ellen lázadó, és a hadsereg elõl bujkáló forradalmárok búvóhelye is volt. Ezek a lázadók arra törekedtek, hogy saját
hadseregüket felállítsák és ellenállásukkal visszaállítsák a Ming dinasztia uralmát.

Az Esztergomi Vitézek

Az 1980-as évek elején jelent meg Esztergomban egy olyan játék, amelyet egy tojás alakú labdával játszanak. 1983-ban egy kedvcsináló bemutató rögbimérkőzés után, Petruska Lászlónak a Labor MIM Vasas Sportklub elnökének felvetődött a gondolat, hogy Esztergomnak is legyen rögbi csapata. Nem volt nehéz szervező embereket találni, hisz a Kecskemét csapatában játszó Neuzer András, és a mérkőzés szervezője az esztergomi Magyarovics Gyula nagy lendülettel nekiláttak a csapatszervezésnek. A toborzó plakátok kihelyezése után az első edzésre 1983.09.07.-re 60 fiú gyűlt össze és a két edző bevezette őket a rögbi keménységébe, amelyektől a srácok hüledeztek. A rögbi láz odáig fajult Esztergomban, hogy a város mozijában levetítették az évszázad rögbi mérkőzését is; Anglia Skócia ellen mérkőzött.

Esztergomi Kézilabda Utánpótlás Sportegyesület

Cím:Bánomi Ltp. 11 fsz. 3. Esztergom
Telefon:06 30 348 43 66

Csillagász Klub - Esztergom


"Minden közösség életének nagyszerű csúcspontja egy-egy jubileum, melyről visszatekintve kibontakoznak azok a szépséggel teli pillanatok, melyek az évek hosszú során gazdagabbá formálták a közösségben munkálkodókat, s mindazokat, akikért a közösség dolgozott. Másrészt e csúcsokról meghatározhatók a jövő fenséges céljai, felrajzolhatók a közös munkálkodás jövőbeli feladatai.
A Csillagász Klub az elmúlt években jelenlétével a város közművelődésében és tudományos életében jelentőségéhez méltó feladatokat látott el, segítve a fiatalok és felnőttek természettudományos nevelését, szabadegyetemein bepillantást nyújtva a csillagászat vonzó tudományába."

Esztergomi Evezősök Hajós Egylete (ESZTEHE)

Az evezős sport szabadidős, diák- és versenysport jellegű űzése. Vizitúra kikötő és táborozóhely üzemeltetés.

Elnök: Gyöngyös Antal, Tel: +36/30-9340-068
Kapcsolattartó: Mármarosi Győző ügyvezető elnök, Tel.+35/20-9431-092
Székhely: 2500. Esztergom, Prímás-sziget
Levelezési cím: 2501 Esztergom, Pf. 242.
Telefon, fax:
Mobil: (+36/30) 9340-068
E-mail: esztehe@t-online.hu

Esztergomi Sakk Club

Csapatvezető: Kovács Géza
E-mail: mnrf@vnet.hu