Blog používateľa Willant

Bryndzové halušky - ako to robím ja.

jan
25

3,3 kg zemiakov
1,3 kg hladkej múky
20 dkg slaniny
2-2,5 čajovej lyžičky soli
0,7 dcl oleja
0,7 dcl tuku z upečenej slaniny
25 dkg bryndze

Slaninu nakrájame na kocky a do zlatova pomaly upečieme.
Masť zo slaniny a olej nalejeme do veľkého hrnca. Pridáme mlieko a bryndzu. Miešaním vyrobíme hustú zmes.

Posted By Willant čítať viac

Rosetská záhada: "títo ľudia umreli na starobu"

jan
21

Kniha Výnimoční od autora Malcolm Gladwell-a je rozprávaním o úspechu, ktorého hrdinami sú právnici, vrcholoví športovci, softvéroví magnáti, ale aj dvanásťročná školáčka či hyperinteligentný farmár, ktorý nikdy nedoštudoval. Mozaikou príbehov Gladwell postupne narúša mýtus individuálnej zásluhy, inteligencie a ambícií ako predpokladov úspechu a odvracia pohľad od úspešných a výnimočných na ich okolie. Či sa človek stane hviezdou, vrcholovým športovcom alebo úspešným podnikateľom, závisí aj od toho, kedy a kde sa narodí, aké má rodinné zázemie, či bude mať možnosť tvrdo a dostatočne dlho pracovať a aké dedičstvo preberá z kultúry, v ktorej žije.

Posted By Willant čítať viac

Geometrické riešenie veľkej Cheopsovej pyramídy

jan
25

Tieto nákresy som vytvoril ešte v dobe, keď počítače neboli veľmi rozšírené. Do elektronickej formy sa dostali v roku 2001 prostredníctvom programu Home Plan PRO. Na internete sú dostupné od roku 2002 na tejto adrese http://piramis.webzdarma.cz

Posted By Willant čítať viac

Môj pôst, alebo ako to robím ja

jan
24

Článok nie je lekárske konzílium! - Informácia, ktorú podáva tento článok, nemôže nahradiť návštevu lekára! Upozorňujem každého, že nie som lekár, opisujem len vlastný spôsob pôstu. Za nepochopenie a tým vzniknuté problémy, neznalosťou vlastného tela a nebezpečným experimentovaním spojeným s nepripravenosťou nezodpovedám. Toto nie ani univerzálny návod, je to len jeden z mnohých spôsobov, práve ten ktorí vyhovuje mne.

Posted By Willant čítať viac

Pannonhalma

jún
22
Panorama objektu

Miesto dnes nazývané Pannonhalma bolo od pradávna obývané. Na mieste kam v roku 996 prizval veľkoknieža Gejza z Čiech učencov, mníchov nasledovateľov svätého Adalberta (Vojtecha), už vojaci Karola Veľkého našli usídlených kresťanov. Rád benediktínov našiel na mieste dnešného kláštora na návrší stopy pohanskej svätyne. Prvý tu žijúci mnísi prišli z Bavorska, Čiech a Talianska. Prvým známym opátom bol brat Anastás...

Posted By Willant čítať viac

Müller Péter - Élőszóval

jún
12

Tisztelt olvasó!

Az ember általában főleg két okból propagál valamit, meggyőződésből vagy azért mert fizetnek érte. Fel tudnék még legalább húsz más okot sorolni, de talán ez a kettő a legfontosabb.

Posted By Willant čítať viac

Stránky

Subscribe to RSS - Blog používateľa Willant