Internetes álláskeresés

14.02.2009 - posledná úprava článku.

Obrázok používateľa Willant

Szolgáltató oldal a határ menti térség lakóinak

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Esztergom/Párkány. A napokban kezdte el működését az EU-RES-T Danubius internetes oldal. A portál három nyelven, magyarul, szlovákul és angolul segíti a magyar és szlovák oldalon állást keresőket - adta hírül az Ister-GranumEurorégió.

A szolgáltató honlap a hasznos információkon kívül számos olyan linket is tartalmaz amelyek az élet-és munkakörülményekről, az átlagkeresetekről, a foglalkoztatási jellemzőkről, a munkaerő-piaci folyamatokról, valamint a szociális és társadalombiztosítási kérdésekről tájékoztatnak, naprakészen.

A szlovák és a magyar munkaügyi szervezet a szociális és társadalmi partnerek részvételével 2006-ban hozta létre az EURES-T társulást, a határ két oldalán jelentkező foglalkoztatási gondok megoldására. A párkányesztergomi régióban az elmúlt években jelentős munkaerőmozgást tapasztaltak, ezért a partnerek ma már együttműködnek a munkaközvetítés, az álláshirdetések és a munkaerő-piaci információk cseréjében, valamint a munkaerő-piaci képzések összehangolásában.

A honlapon regisztrált ügyfelek folyamatosan értesülnek az állásbörzékről, toborzásokról, de közvetlenül is kapcsolatba léphetnek a régióban dolgozó EURES-tanács-adóval. Az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) 1993-ban jött létre 31 európai ország állami foglalkoztatási szolgálatát tömöríti.

Tagjai az Európai Gazdasági Térség országai: Norvégia, Izland, Liechtenstein, Svájc. A hálózat célja, hogy tájékoztatást, útmutatást és tanácsadást nyújtson az érdeklődőknek az Európai Gazdasági Térség álláslehetőségeiről, munkakörülményeiről, továbbá segítséget nyújtson azoknak a munkáltatóknak, akik más országokból érkező munkavállalókat szeretnének alkalmazni. A honlap címe: eures-t-danubius.eu (buch)

Közzétéve Új Szó Online (http://ujszo.com)
© 2008 Petit Press